Dit is een vuile, gemene oorlog

Bild.de
Bild.de

Ook nu weer in het Beierse Ansbach angst. Een Syrische asielzoeker, die wordt geduld na afwijzing van zijn asielaanvraag, blaast zichzelf op. Zijn voornemen om dood en verderf te zaaien onder concertbezoekers mislukte.

De dood is opeens weer zo dichtbij.

Het is het zoveelste incident van de gekte waarin we zijn verzeild. Van een samenleving die zich niet bang wil laten maken naar een Europa, waar op elk moment van de dag een lone wolf, een jihadist of een andere krankzinnige terrorist uit naam van Isis of de islam bloed wil laten vloeien.

Of we willen werken aan een WIJ-gevoel, zeggen PvdA en VVD in De Telegraaf van vandaag. Wij tegen Wie? Wij tegen de achterlijke terroristen en de cultuur die hen voortbrengt? Of Wij tegen Trump, Johnson en Wilders die het dusver beter begrijpen dan de Merkel-generatie van ‘Wir schaffen dass’.

Alles wat tot dusver zeker was, is nu onzeker. Hoe leg het je kinderen uit dat idioten bommen laten afgaan? Dat een Syrische afgewezen asielzoeker niet achter de tralies zit, maar dankzij onze gastvrijheid de veiligheid van gewone burgers in gevaar kan brengen? Dat onder de vluchtelingen Isis-terroristen Europa zijn binnengeglipt en politici dat aanvankelijk ontkenden? Dat procedures niet waterdicht zijn en de buitengrenzen een gatenkaas?

Met ons Wij-gevoel zit het wel goed. Het is Wij tegen Zij. En Zij voeren een vuile, gemene oorlog tegen het Vrije Westen.