VOETBALLEN GAAT ALTIJD VOOR

spierenLouis van Gaal was 12 jaar geleden als een kind zo blij toen er bij het eerste gala van Spieren voor Spieren 30.000 euro werd opgehaald om onderzoek te doen naar spierziekten die kinderen keihard treffen. In de Hotels van Oranje was de Manchester United-trainer er dit jaar niet bij (,,ik ben me aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen Everton”).

Zijn vrouw Truus van Gaal kon aan einde van de avond als ere-ambassadeur haar ogen bijna niet geloven: €1.108.414,- Zo’n drie ton meer dan in 2015! Een record!

Dezelfde verbazing trof Robert van der Wallen, entrepreneur in bonus na de verkoop van zijn bedrijf Brandloyalty (gespecialiseerd in spaaracties voor supermarkten) aan Amerikanen en kersverse voorman van de stichting Spieren voor Spieren. De nieuwe voorzitter kondigde aan dat hij zijn ondernemerskennis wil inbrengen, maar dat lijkt met dit succes niet echt nodig.

De Hotels van Oranje in Noordwijk boden in de Wintertuin onderdak aan bijna vierhonderd vrolijke mensen, die aan de ruim honderd galatafels zich vermaakten en ook vol werden geraakt door het lot van jongeren die getroffen zijn door een spierziekte. Niet voor niets dat veel ex-sporters, zoals zwemmer Pieter van den Hoogenband, Barbara de Loor, Sven Kramer en Jan van Halst zich dat aantrekken.

Het bedrijfsleven had zich dus massaal gemeld. Want er moet simpelweg geld op tafel komen. Hoe doe je dat? Door te veilen. Op schilderijen, uitstapjes en op bijzondere ervaringen kon worden geboden met als behendige veilingmeester Benthe Tupker, gespecialiseerd in moderne kunst bij veilinghuis Christies. En dat urenlang.

Humberto Tan zette zich met ziel en zaligheid is als de host van de avond met Vince Scheenstra, een leuke knul van 11 jaar oud die getroffen is door de spierziekte Becker Myotonie, als zijn cohost.

En wie er waren? Bijvoorbeeld twee leuke VVD-burgemeesters: Annemieke Vermeulen (Leusden) en Jan Rijpstra (Noordwijk), Anita Meijer die de zaal op zijn kop zette met ‘Why tell me why’, een krachtpatser met spierballen, Eyelove-ondernemer Leon Melchior en een stralende directeur van Spieren voor Spieren Marjolein Bolhuis-Eijsvogel.

De voormalig hockeyster raakte nog in gesprek met burgemeester Jan Rijpstra die als ambassadeur van Noordwijk de mogelijkheden wil onderzoeken of het speciale huis dat de stichting mogelijk wil gaan bouwen een plek kan krijgen binnen Noordwijk.

En zo werden er tussen de drie gangen door ook nog zaken gedaan, het laatste nieuws uitgewisseld (,,ze zijn hier damherten aan het afschieten”) en kon er worden gedanst. Veel gedanst. Ook allemaal voor het goede doel.