KRONIEK VAN EEN KLEIN BESTAAN

Met een bruizende presentatie is gisteren de Kroniek van een Klein Bestaan gedoopt. Het eerste exemplaar van het boek van Ernst Nordholt werd aangeboden aan Thomas Lepeltak. In aanwezigheid van onder andere John van den Heuvel en Klaas Wilting. En natuurlijk familie en vrienden van Ernst, die hem alleen een warm hart toedragen.

Ernst Nordholt is een begenadigd schrijver! Hij was sterverslaggever bij De Telegraaf tot hij werd getroffen door MS. In 2005 werd hij buiten de maatschappij gedrukt door de ongevoelige boekhouders die in fte’s denken en niet in kwaliteit.

Met de jaren nemen de krachten van Ernst af. Maar de over de macht van de pen beschikt hij nog steeds. Sinds enige jaren schrijft hij met grote regelmaat columns over wat hij zelf noemt ,,zijn kleine bestaan.” Het zijn genadeloze observaties over hoe je als invalide buiten de samenleving komt te staan. Over de stand van de zorg. Niet klagerig maar ironisch, waardoor de columns goed te behappen zijn en tot nadenken stemmen.

Na publicatie op zijn eigen blog en op de website van De Telegraaf zijn de tweehonderd beste columns nu gebundeld in een boek. . Over aandacht niet te klagen. Ook al omdat er afgelopen zaterdag een groot stuk in De Telegraaf had gestaan met aandacht voor het boek.

Het boek wordt uitgegeven door Einsteinbooks en is te verkrijgen via bol.com en de reguliere boekhandel. Het kost 20 euro en opbrengst komt ten goede van de Stichting MS Research en de Hersenstichting. Het is een pil van vierhonderd bladzijden. Niet zozeer om in een keer uit te lezen, maar om af en toe te pakken. Een paar columns te lezen. Goed voor een glimlach en de broodnodige relativering.  Voor wie het papier heeft afgezworen, is het boek ook verkrijgbaar in de vorm van een smartboek. Kost 10 euro en is direct te koop op de website van Einsteinbooks.

Kroniek van een Klein bestaan (1)