Heerlijke krant, de Var-Matin!

Het bleef een kleine week rustig op BettercallSjuul. De schrijvers waren voor even buitengaats. En wat bleek: ook in Flayosc, zo’n prachtig dorp in de Provence, was er een vaste lezer van deze blog: Donald Pannekoek van B&B Villa Catherine.

Boulanger in Cotignac.

Of we vaker nieuwsbrieven willen versturen, vroeg Don aan het diner in Lorges.

Doen we natuurlijk.

Maar verder staat de wereld in de Var, in paradijsjes als Salernes, Aups, Sillans de Cascade en ons favoriete Cotignac, stil.

Waar elk dorp nog een eigen mairie heeft, een bakker, waar vers brood wordt gebakken, een kop koffie een eurootje kost, strenge gendarmes en het nieuws komt uit de heerlijke ochtendkrant Var-matin.

Voor het wereldnieuws en het landelijke nieuws zijn slechts twee pagina’s ingeruimd, terwijl de plaatselijke brandweer, politie, jongeren- en sportclubs en de dagelijkse markten ruim baan krijgen. En vanaf ongeveer juni krijgt u dagelijks ook een overzicht van de sterren en miljardairs die hun vakantie aan de Cote doorbrengen.

Nederland op 1300 kilometer afstand. Nieuws was er natuurlijk voldoende. Samsom, die als PvdA-leider zich wil gaan bemoeien met 2-jarigen (oud plan!), en hoe Nederland stilstond bij 4 mei en 5 mei. Maar wat de meeste indruk maakte? De spectaculaire verplaatsing van de spoorbrug bij de A1. Daar kun je, zelfs als je met de plaatselijke krant op schoot, een glas rosé bij de hand, het truffelrestaurant van Bruno om de hoek, alleen maar heel trots op zijn.

De Var-matin zou de hele krant er mee hebben gevuld.