Twente wordt geslachtofferd: ze zijn te aardig!

Patrick Goossens/Flickr
Patrick Goossens/Flickr

Stop met alle subsidies aan voetbalclubs. Met de schijnconstructies, zoals in PSV Eindhoven waar het gras opeens eigendom is van de gemeente en de kampioensschaal gekocht is met overheidsgeld.

Stop met de achterlijke eigendomsdealtjes om de supporters te gerieven. Stop met de idiotie van de voetbalbestuurder, die met monopoliegeld aan het hobbyen is. Stop er gewoon mee om met belastinggeld over het paard getilde organisaties en bestuurders te spekken. In deze schijnwereld heeft een overheid niets te zoeken.

Zo was het dus ook bij FC Twente. Supporters lieten zich zand in de ogen strooien door de gekochte successen, terwijl ondertussen er werd gegoocheld met geld, transfers, rapporten en de journalisten applaudiseerden omdat ze er graag bij willen horen.

Foute boel dus en ook terecht dat de KNVB ingrijpt.

FC Twente wordt natuurlijk geslachtofferd. Ajax, Feijenoord of PSV hadden zeker een vip-behandeling gekregen. En wie het hardst roept dat de straf niets te maken heeft met de reputatie en de status van de club liegt.

Twente wordt geofferd. Omdat Tukkers gewoon te aardig zijn, te goed gelovig, omdat ze in het mooiste deel van Nederland wonen, omdat de beste restaurants en hotels daar gevestigd zijn, de economie draait als een tierelier, er prachtige wijnen worden verbouwd, de asperges zalig zijn, mensen er geen kapsones hebben, er geen files staan, omdat mensen nog eerlijk zijn.

Twente is een weerloos slachtoffer.