Wat is er misgegaan na de TV-Makelaar?

Als er in mei ijs zou liggen op de Hollandse wateren dan zijn de zonderlingen van het politieke clubje DENK er gisteren faliekant doorheen gezakt. De PvdA in verwarring heeft met de vertrokken Kuzu en Öztürk een politiek monstertje gebaard, waarbij Sylvana Simons, een tv-mevrouw, zich heeft aangesloten als ‘gemotiveerd’ Kamerlid in spe wentelend in zelfbeklag.

Niets mis mee, toch?

Maar het ijs waarop de DENKERS zich bevonden smolt snel onder de tv-lampen van DWDD, begeleid door de alleszeggende grimassen van Neelie Kroes. Wat we te zien kregen was een gezelschap dat het tegenovergestelde beweerde dan waar ze voor zeggen te staan. Verbaal sterk en een voorbeeld van een geslaagde integratie, maar alles wat riekt naar kritiek op Turkije en zijn dictator wordt door hen in twijfel getrokken.

Het smaakt naar hele bittere koffie. Je maag krimpt bij de eerste slok en het wordt niet beter als Simons haar mond opendoet en een zekere Azarkan, ook partijlid, zijn duit in het zakje doet. Over Ebru, de genocide onder Armeniërs in de Eerste Weereldoorlog of de idiote absentie bij het Turkije-debat in de Tweede Kamer.

Wat is er met deze Sylvana Simons misgegaan na de TV Makelaar?