De pijn van Amsterdammer zijn…

Met het besluit van het huidige gemeentebestuur om de aandelen van de vuilverbrander AEB van de hand te doen, verdwijnt vrijwel al het vertrouwen in Halsema cs.

Werd de vorige wethouder Udo Kock, die een half jaar geleden nog tot dezelfde conclusie was gekomen, weggebonjourd omdat de roden en de groenen het allemaal veel beter wisten, nu blijkt dat er geen andere mogelijkheid is dan vervreemding van de aandelen. Miljoenen en miljoenen euro’s zijn er ‘verbrand’ door wanbeleid en falend toezicht.

Het is een gotspe, een blamage, geblunder.

Het komt bovenop de betweterij en achterdocht waarmee de hoofdstad dag in dag uit wordt geïnjecteerd door types als GroenLinkser Groot Wassink, PvdA’ster Moorman en hun linkse vrindjes. Of het nu de erfpacht is, parkeertarieven, de regelkneverij, de drukte in de stad, de aanpak van het Haga Lyceum of het woonbeleid: alles wat het huidige college van Amsterdam aanpakt, eindigt vooralsnog in een modderpoel.

Ondertussen viert de (zware) criminaliteit hoogtij en wordt het steeds duidelijker met hoeveel onkunde en weinig draagvlak wethouders functioneren. Om nog maar te zwijgen over deze burgemeester.

Laten we eerlijk zijn; Amsterdam verdient toch echt beter.

De stad van Ajax, het Rijksmuseum, de Jordaan en de Zuidas, het toerisme, de humor, de restaurants en cafés is in handen van types die hier helemaal NIETS mee hebben. De opvolger van de vertrokken Udo Kock weigert zelfs naar de hoofdstad te verhuizen. En dat is onze stad? Hoe voelt het? De pijn van Amsterdammer zijn.