Sylvana DENK nog even heel goed na

Denk
Website Beweging Denk

Wie uit hartstocht en passie kiest voor de politiek verdient applaus. Dat geldt ook voor DWDD-tafeldame en voormalig TV-makelaar Sylvana Simons en al die anderen die deze stap zetten. Daar moet je lef voor hebben en dat kan haar dus niet worden ontzegd.

Maar wie eens kijkt in de grabbelton van het clubje DENK, want dat is de politieke vluchtheuvel van Simons, wordt bijna onpasselijk van de open deuren en de plat getreden paden.

Het lijkt op een façade van politieke correctheid.

Tussen het verongelijkte gebrabbel en het zelfbeklag van deze goed opgeleide allochtone Nederlanders onder politieke leiding van mooiprater Kuzu staat dat het nu klaar is met integratie en tijd is voor acceptatie van allochtonen. Dat er bijvoorbeeld een racisme-register moet komen.

(Racisme is eng, afschuwelijk en moet keihard worden aangepakt, maar dat geldt evenzeer voor registers. Ook die zijn eng!)

Maar Denk wil bijvoorbeeld ook dat de talen Chinees, Arabisch en Turks ‘verplicht als keuzevak’ in het Nederlandse onderwijs worden opgenomen en dat ‘kennis van de migratiegeschiedenis van Nederland kerndoel moet worden in het onderwijs’.

Of dat het oud-ministerie van Koloniën in Den Haag moet worden omgedoopt tot Museum van Koloniën, waar honderdduizenden leerlingen naartoe kunnen komen om stil te staan bij het leed van voorouders van velen in onze samenleving. Het verbieden van Zwarte Piet zal ook nog wel ergens opduiken.

Nergens een knipoog, een beetje humor, een onsje trots. Zeggen dat je staat voor de vrijheid van meningsuiting, maar wel een columniste in de kou laten staan als ze door de Turken op last van een dictator aan de ketting wordt gelegd.

Sylvana doe je best. Weet waar je aan begint. Maar DENK nog even heel goed na voordat je je handtekening zet. Een weg terug is er niet.