Nederlandse variant van de Ku Klux Clan?

Waarom niet gestopt met voetballen?

Misselijkmakend wat daar in Den Haag gebeurde. Er ligt inmiddels een excuusbrief van de ADO-directie en de KNVB denkt na over vernieuwing van het protocol, terwijl het Openbaar Ministerie de racisten opspoort en wil vervolgen.

Het is niet de eerste keer dat gekleurde voetballers op deze manier worden bejegend. Het is bijna usance. Asociaal tot in hun genen, onopgevoed en uit hun holen gekropen, zitten ze daar met hun tattoo’s op de tribune en maken ze oerwoudgeluiden als een niet blanke, zoals de Ajax-speler Riechedly Bazoer, op het veld staat.

Is deze georganiseerde uitwas dan de Nederlandse variant van de Ku Klux Clan?

Waar haal je het recht vandaan om iemand op basis van zijn huidskleur zo te bejegenen? Hufters zijn er altijd geweest en die zullen er ook wel blijven. De samenleving is zo verrot dat we dit ook nog eens belonen door de wedstrijd gewoon door te laten gaan.

Waarom Bazoer en zijn 21 medespelers dit weekend niet van het veld stapten, is onbegrijpelijk. Als de scheids en de thuisclub de verantwoordelijkheid niet nemen, doe dan zelf. Weer een voorbeeld dat het leiderschap in onze samenleving is verdwenen.

Laat ze lekker barsten.

Better call Sjuul