Voor Merkel dondert het in Keulen

DSC08255

Voor Mutti Merkel (te goed van vertrouwen, te naïef) is Keulen een nachtmerrie. De massamolestatie van vrouwen door een stelletje middeleeuwse barbaren in de laatste nacht van 2015 en daarna het geschutter van de autoriteiten zal een keerpunt blijken.

Vooral ook omdat de doofpot klaarstond. Het wegpoetsen uit politieke correctheid of het zelfs ontkennen van de gebeurtenissen en de achtergrond van de daders is een daad van onmacht. Daar bovenop komt nog eens een onhandige Keulse burgemeester Reker, die het tegenovergestelde bereikte van wat ze bedoelde met haar advies aan seksegenoten om mannen straks bij het Carnaval op armlengte te houden. Ze had na haar eigen mishandeling in oktober van vorig jaar toch beter moeten weten.

Na afloop van de late-nightshow van Eva Jinek werd ik woensdagavond via Twitter aangesproken. Ik had ten onrechte – volgens sommigen – het woord vluchtelingen in de mond genomen toen ik stelde naar aanleiding van de aanrandingen in Keulen dat alle mannelijke asielzoekers in ons land na binnenkomst verplicht op cursus moeten hoe ze met vrouwen behoren om te gaan. In Noorwegen bestaat het al dus waarom bij ons niet.

Het is uitgerekend de politieke correctheid die er voor zorgt dat het draagvlak voor opvang van asielzoekers erodeert. De rechtstaat heeft daar helemaal geen baat bij, want die staat juist op het spel met zo veel naïviteit.

Better call Sjuul