De oneerlijke overheid

IMG_21811-R
Wat staatssecretaris Dijkhoff heeft uitgehaald in het Drentse dorp Oranje gaat echt alle perken te buiten. De bewindsman heeft gewone, normale Nederlanders, die dachten dat ze de overheid konden vertrouwen, behandeld als grofvuil. De zogenaamde betrouwbare overheid werd door een politicus en zijn ambtenaren uit opportunistische overwegingen opzijgezet.

Is het dan gek dat de melk overkookt? De plaatselijke bevolking voelt zich honds behandeld. Het effect op al die andere goedbedoelende burgers, die humanitaire opvang van vluchtelingen nog wel ondersteunen, is desastreus.

Hoe het kabinet dit asieldrama aanpakt is de allergrootste communicatieflater aller tijden. Amateurs! De premier drinkt een cola light in een limonadefabriek in Amerika, terwijl lichtgewichten in zijn kabinet – met het duo van Justitie voorop – de eigen bevolking niet serieus neemt, zelfs verloochent. Zaten Opstelten en Teeven, die over een bananenschil struikelden, er nog maar. Na nog geen halfjaar is het huidige Justitie-duo al aangeschoten wild door de eigen stommiteiten.

Er zit voor premier Rutte niets anders op, om net zoals bondskanselier Merkel, zijn staatssecretaris Dijkhoff onder curatele te stellen. Hij moet zelf de handen uit de mouwen steken. En gemeenten hebben alle reden om de grens wel te trekken, waar het kabinet het laat afweten. Is de opvang niet meer fatsoenlijk te regelen, dan is de grens bereikt en zeg dan maar nee.

De victorie lag voor dit kabinet bij de economie, het Waterloo ligt bij de migratiecrisis.

Les 1: Better call Sjuul
(www.bettercallsjuul.nl)