1 februari 2016 BCS

Pak de profiteurs hun voordelen af

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me

 

Wachci

Hoe gemakkelijk is het om te schreeuwen dat het maar eens afgelopen moet zijn met het riante wachtgeld voor politici? Het is de reflex van de tijdsgeest en van het goedkoop willen scoren. Onnadenkend. Want het middel is misschien erger dan de kwaal.

Met het vroegtijdig vertrek van de weglopers uit de Tweede Kamer, zoals De Liefde, Hachci, Schouw, Berndsen (3 x D66) en vele anderen wordt steeds meer duidelijk dat sommige volksvertegenwoordigers het niet zo nauw nemen met hun moraliteit. Ze zien hun verkiezing als een springplank naar iets anders, iets beters.

Deze lui kienen het zo uit dat ze bij een bepaalde leeftijd en ervaring in de Kamer zich geen zorgen meer hoeven te maken over geld.

Smakeloos.

Toch is het oppassen bij het verder hakken in de wachtgeldregeling. Want maak je van het Kamerlidmaatschap een gewone baan, dan zal de vroegtijdige vaandelvlucht van politici eerder toenemen. Voor een gewone baan, krijg je gewone mensen.

Er is een andere oplossing. Pak ze hun voordelen af. Geen pensioen. Geef die lui geen banen in de publieke sector, zoals burgermeesterschappen. Verleen ze geen permanente toegang tot het Kamergebouw. Dus niet belonen, maar stimuleer dat deze profiteurs hun publieke taak afmaken.

Better call Sjuul

 

 

Tagged:

BettercallSjuul (BCS)

BCS WORDT PARTNER VAN BCS OPINIE: info@trustedmedia
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial