Laten we de tasjespolitie bellen!

tasje

Terwijl de wereld op zijn kop staat en de VVD zich laat ophitsen door drammerige milieufreaks, lopen in supermarkten, warenhuizen en andere winkels klanten met volle armen en een oorlogsblik in de ogen vertwijfeld de deur uit.

De winkelier en de marktkoopman mogen sinds 1 januari jl. niet meer een gratis tasje meegeven, tenzij etenswaren worden beschermd. Ze zijn STRAFBAAR bovendien en er is een heuse kliklijn om de winkelier aan de schandpaal te nagelen. Betalen dus, ongeacht het bedrag dat je uitgeeft, een dubbeltje of een kwartje. En zoek het verder maar uit. Het is bedilzucht van de bovenste plank.

Ik sprak deze week een varkenshouder. Van de ene ambtenaar moet de stal potdicht vanwege het milieu. De volgende ambtenaar wil dat de ramen van de varkensstal open gaan vanwege het dierenwelzijn.

Om gek van te worden. Het is getreiter van ondernemerschap. In Den Haag dreigen winkeliers te moeten dokken voor fietsparkeerplekken. Bedacht door ambtenaren, uitgevoerd door ambtenaren.

Als een goedwillende winkelier u morgen als service illegaal een tasje onder tafel geeft, wees gerust een keertje burgerlijk ongehoorzaam.

Wat een misere in dit land!

Better call Sjuul