Bussemaker droomt van staatsimams

Minister Busemaker
Minister Bussemaker heeft lol.

Na een eerdere mislukkingen wil minister Bussemaker (Onderwijs) toch heuse staatsimans gaan opleiden. Met onderwijsgeld worden onderwijsinstellingen gespekt en kunnen de toekomstige predikers daarna aan de slag in hun moskee.

De rechtvaardiging van de bewindsvrouw om islamitische voorgangers in de schoolbanken te krijgen, is de angst dat klassieke imams haat zaaien en op die manier het radicalisme aanwakkeren.

Dus twee hogescholen en de Vrije Universiteit lurken straks aan de subsidieborst van Bussemaker. Alsof het niet simpeler is om die islamitische heren die nu hun boekje te buiten gaan strafrechtelijk aan te pakken. Of door de bijeenkomsten waar de geestelijken, die worden ingevlogen om hun opruiende teksten rond te strooien, te verbieden.

Sinds wanneer gaat de overheid zich rechtstreeks inhoudelijk bemoeien met het onderwijs aan geestelijken? Wordt dan de volgende stap subsidie voor de opleiding van RK-priesters om ze van het celibaat af te helpen? Of door voorgangers in de orthodox-christelijke kerken wat vrouwvriendelijkheid bij te brengen? 

Deze PvdA-minister denkt nog steeds dat de wereld maakbaar is. 

Naschrift:

VVD-fractievoorzitter Zijlstra vindt dat salafistische geloofsgenootschappen ook strafrechtelijk aangepakt moeten kunnen worden. Eens, want wie vrijheid van Godsdienst en de vrijheid van meningsuiting misbruikt voor het ophitsen van gelovigen om te radicaliseren, kan zich niet verschuilen achter onze Grondwet.