De lange neus van Volkert

En weer trekt Volkert van der G, de moordenaar van Pim Fortuyn een lange neus naar de rechtstaat. Hij hoeft niet meer psychisch behandeld te worden.  Hij zou niet ziek zijn, dus is een behandeling overbodig, redeneert de rechtbank.

Een opmerkelijke uitspraak. Want wie naar het gedrag van Volkert kijkt sinds zijn gruwelijke wandaad, kan concluderen dat er alle reden is om de moordenaar toch goed in de gaten te houden.

Want is het normaal dat je na het plegen van een politieke moord alles op alles zet om het systeem te bespelen? En dat je het lef hebt om daar openlijk voor uit te komen, en zelfs trots uit te stralen. Daar kan vast wel een of andere psychiatrische sticker op geplakt worden.

Zonder een spoor van berouw begon hij al in de gevangenis met het aanspannen van rechtszaken tegen de Nederlandse staat.  Juridische haarkloverij om zijn bestaan zo gemakkelijk mogelijk te maken.  En als Volkert even niet voor zichzelf opkwam, dan deed hij dat voor medegedetineerden.

En dat allemaal op kosten van de Staat der Nederlanden. Want de regelfetisjist Van der Graaf heeft geen rooie cent en weet toch iedere keer het OM en de rechtelijke macht voor zijn kar te spannen.

Het wordt tijd dat het uit is met de spelletjes van Volkert.  Gratis rechtsbijstand is niet bedoeld voor burgers die het systeem daarmee proberen te frustreren. De Tweede Kamer doet er goed aan om nog eens goed naar de regels voor rechtsbijstand te kijken. Types als Volkert van der G. dienen voortaan hun rechtszaken zelf te betalen.