Laffe actie van Kamervoorzitter

De strontkar trekt verder door Den Haag. Met het vertrek van Kamervoorzitter Van Miltenburg valt er een derde slachtoffer bij de VVD. Het voorzitterschap zou te veel worden belast door het vernietigende oordeel over haar rol in de Teevendeal en ze is dus weg.

Ze straalde deze zaterdagmiddag nog wel in de oude Tweede Kamer, waar haar voorgangers Vondeling, Van Thiel en Dolman ooit onberispelijk hun taak uitvoerden. Een persoonlijk drama voor een aardig mens, maar niet geschikt voor haar functie. De schijn van partijpolitiek, geen vertrouwen van haar 149 collega’s en dom handelen zijn haar fataal geworden.

Anouschka heeft de schijn dus tegen. De brief niet gemeld, geen alarm geslagen.

Uitgerekend in de laatste zin van de brief die de klokkenluider op 10 novenber 2013 stuurde aan de Kamervoorzitter stond: ,,U mag mijn brief gebruiken, maar laat hem niet vernietigen zonder deze goed uit te zoeken.”

En premier Rutte moet nu heel goed oppassen. Want de Tweede Kamer ruikt bloed. Vanzelfsprekend zal de PvdA de minister-president niet snel laten vallen, maar als ook de geloofwaardigheid van de kabinetsleider verschrompelt dan is de uitkomst onvoorspelbaar.

Waarom Van Miltenburg geen inhoudelijke verantwoording aflegt aan haar collega’s, aan het volk en de media is doodgewoon laf. Een persoonlijke tragedie. Dat wel. We zullen haar niet meer terugzien op het podium.

Better call Sjuul