De premier en Pino

Met de aanslag op de Russische Airbus boven de Sinai hebben de krijgers van Islamitische Staat het oosten en het westen een slag toegebracht. Het is opnieuw een aanval op onze vrijheid. Na het terrorisme van Al Qaida en de totaal mislukte Arabische Lente rukken de oorlogszuchtige terroristen op. Misschien wel tot onze voordeur.

Trip

We waren gewend om in het vliegtuig te stappen naar eenzonbestemming en we weten nu, kijk maar naar de bizarre gebeurtenissen in Sharm-el-Sheikh, hoe kwetsbaar we zijn. De toerist zal zich twee keer bedenken voordat er wordt gekozen voor Griekenland, Israel, Egypte, Jordanië en Turkije als reisbestemming. De reis naar de zon kan eindigen in een trip naar de dood. Allemaal dankzij IS.

Uitroeien

Er is maar een weg: uitroeien. Het is een agressieve aanval op onze waarden en op onze vrijheden. Die worden rechtstreeks bedreigd. Zijn we ons eigenlijk wel bewust hoe ernstig de situatie is? En dat allemaal op het moment dat we ons druk maken, zelfs de premier, over het lot van Pino van Sesamstraat. Alsof we niets beters te doen hebben.

1. Better call Sjuul.IMG_2131