Categorie├źn
Nieuwsdienst

Is de Paus een risico voor de kerk?

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
Sjuul Paradijs met aartsbisschop Eijk.
Sjuul Paradijs met aartsbisschop Eijk.

Vandaag gaan veel Nederlanders weer ter kerke. Dat zijn de hardliners, want velen van de geloofsgenoten kiezen voor de croissant, een kop koffie en de ochtendshow van WNL. In het Gods huis van de rooms-katholieke kerk zal desalniettemin worden gebeden worden voor paus Franciscus. De Argentijnse engel gaf afgelopen week een uniek interview aan twee slimme journalisten van de daklozenkrant Straatnieuws en Trouw.

Franciscus wil wel naar Nederland komen, was de boodschap in het interview. Maar de reactie van de Nederlandse bisschoppen met aartsbisschop Eijk voorop was zuinigjes.

Past het wel in de agenda?

,,Daarvoor moeten de nodige afwegingen worden gemaakt…”

En nog meer van dat soort flauwekul.

Een gevalletje van niet goed begrepen. Na alles wat er in de kerk is fout gegaan (conservatisme, kindermisbruik, autisme) zorgt juist deze paus voor meer geloof in het instituut. Een Argentijnse paus en een Argentijnse koningin: wie moet daar nog over nadenken? Morgen uitnodigen en organiseren.

Of zou het zo kunnen zijn dat ze Fransiscus een verdwaalde idealist vinden die met zijn idee├źn en zijn levenstijl eerder een risico dan een verrijking is voor de katholieke kerk?

Les : Better call Sjuul

Door BCS

WORDT PARTNER VAN BCS OPINIE:
info@trustedmedia