Niet alles wat Trump zegt, is onzin

Vandaag sprak Donald Trump in het stadje Roanoke, in de staat Virginia. Maar eens goed geluisterd naar zijn verhaal in de oververhitte ballroom van het Roanoke hotel, live uitgezonden door Fox News.

Professioneel bediende hij zijn publiek. Met veel meer zelfspot dan vorige week tijdens zijn aanvaardingsspeech in Cleveland en met de stoute knipoog van een ongelikte beer.

De zakenman had niet zo veel nieuws. Vertelde wel dat hij veel dollars investeert in Virginia. Dat de keuze van zijn opponente Clinton voor Tim Kaine als running mate in zijn ogen onvoorstelbaar is. De statistieken over werkloosheid en economische groei tijdens het gouverneurschap van Kaine had Trump in zijn binnenzak en die zien er alles behalve goed uit.

Maar Trump maakte ook in Roanoke van zijn hart geen moordkuil. Zo zei hij dat hij de zaalhuur nooit zou betalen, omdat de airco te laag stond in ’this damned ballroom’ en vergeleek het zaaltje met een sauna.

Heel vermakelijk allemaal.

Daarna, het kwam uit zijn tenen, schopte Trump aan tegen het virus van de consultants in het bedrijfsleven. Uit het hart gegrepen. Consultants verbloemen de lafheid en het gebrek aan ruggengraat van hersenloze ceo’s. ,,Een consultant, die gestudeerd heeft in Harvard maakt een rapport van tweeduizend pagina’s, niemand leest ze en hij vraagt daarvoor een miljoen dollar,” zei Trump, die vertelde aan zijn gehoor dat hij op een andere manier aan zijn ideeën komt. ,,Ik praat met gewone mensen…”