GUY VERHOFSTADT IS DE EUROPESE AL GORE: OOK MISLUKT

Guy Verhofstadt is de Europese Al Gore. Deze Belg droomt dat hij met zijn doorzichtige monologen over een federaal Europa de waarheid predikt. Alsof de Verlosser is opgestaan. Volstrekt gegrepen door een tunnelvisie en blind voor het feit dat de bevolking mondiger is dan zijn buurman in het Europees parlement.

Guy Verhofstadt Alde/Flickr
Guy Verhofstadt
Alde/Flickr

Deze Belg is het prototype van een arrogante politicus, die – op zijn Belgisch – ons een paradijs voorspiegelt, terwijl zijn eigen moestuintje onder water staat. Daar waar de plantjes rotten,  de bodem onvruchtbaar is en de tuinman de andere kant opkijkt.

Deze Verhofstadt was notabene negen jaar premier van het land (dat geen land is) en lid van een politieke partij, die mede-verantwoordelijk is voor de ontstane rotzooi. Met Brussel als dieptepunt, waarvan delen konden uitdijen tot een kalifaat en een vluchtheuvel zijn voor terroristen.

Uitgerekend Verhofstadt, die we nog kennen als hitser op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, pleit dus voor een Europese inlichtingendienst om het hoofd te bieden aan de terreur. Het klinkt inderdaad logisch, maar hoe veilig zijn wij als we zelf niet meer de controle hebben over onze veiligheid? Kijk eens naar de capriolen van de Europese Centrale Bank, die ons een fatalistisch rentebeleid door de strot duwt, waardoor ons pensioenen verdampen.

Er ligt een vraag van een geheel andere orde op tafel. Levert het huidige België, inclusief de lamlendige politieke elite met Verhofstadt in de voorhoede, niet een potentieel gevaar op voor de veiligheid van de buurlanden?