Kop van Jut

Loek Hermans heeft zijn zetel in de Senaat opgegeven nadat de Amsterdamse Ondernemingskamer wanbeleid heeft vastgesteld bij het voormalige zorgconcern Meavita waar hij voorzitter van de raad van commissarissen was. ABVAKABO FNV, die de jacht op commissarissen heeft geopend, wentelt zich in deze overwinning op het kapitalisme.

Een verstandig en onvermijdelijk besluit van voormalig Kamerlid, minister, burgemeester, MKB-voorman en professioneel bestuurder.

Hermans maakte dus kardinale fouten. De liberaal heeft bijvoorbeeld ‘belangrijke interne en externe signalen over het functioneren van de Maevita ceo aan mede-commissarissen onthouden’.

Zo werd een bijbaan een nachtmerrie.

Het Hof spreekt elders nog in het arrest dat Hermans ‘onder moeilijke omstandigheden’ opereerde, maar dat kon hem niet meer helpen. Hij wordt opeens weggezet als onoplettende grossier in bijbanen, incapabel en de kop van Jut van de VVD. En dat is natuurlijk ook onzin!

Voor andere commissarissen is het uiteraard een belangrijke waarschuwing. Als de headhunter uw kaartje uit de rolodex trekt en u vraagt om als vegetariër opeens toezichthouder te worden bij de Keurslager zeg dan een keer nee.

Sluit in ieder geval wel een goede verzekering af. Want het blijft hier niet bij. Let maar op!

Les 1: Better call Sjuul