Tekkel Frekkel wint Gouden Loekie

Presentator Beau van Erven Dorens werd verslagen door een tekkel. In een volgepakt filmtheater Tuschinski in Amsterdam werd de Gouden Loekie uitgereikt aan de makers van de reclamespot van de Staatsloterij met als hoofdpersoon tekkel Frekkel.

Het aangrijpende verhaaltje van het hondje dat wegloopt omdat hij bang is dat hij wordt ingeruild voor een knapper exemplaar als zijn baasje de loterij wint.

Alle grote reclamebureaus azen elk jaar weer op de prijs voor de beste reclamespot en ze waren ook volop aanwezig bij het jaarlijkse feestje van de Ster. TBWA/Neboko ging dit jaar met de eer strijken. Volgens de directeur is Frekkel een Tjechisch hondje en men denkt erover na om hen weer een rol te geven.

Volgens Frank Volmer, directeur van de Ster, was er het afgelopen jaar meer aandacht voor het maatschappelijk belang in de reclamespots. Opmerkelijk trouwens dat de Kerstcommercials, waarin Beau van Erven Dorens ook een rol speelde, geen prijzen in de wacht hebben gesleept. Dionne Stax presenteerde de Loekie-uitreiking.