Discriminatie melden en aanpakken

De idioot die pepernoten op tafel gooit bij een gekleurde medewerkster en een opmerking maakt over Zwarte Piet is niet goed bij zijn hoofd. Bedoeld als grap, maar zo fout, zo intens slecht, zo verschrikkelijk dom en zo mensonterend.

De mevrouw in kwestie, werkzaam destijds op de redactie van RTL Nieuws, onthult jaren nadien dit discriminatoir gedrag en had dit natuurlijk meteen bij haar baas aan de kaak moeten stellen. Pas als de leiding niet ingrijpt, is de organisatie een verwijt te maken op dit punt. Daarnaast zou bij de samenstelling van presentatieduo’s huidskleur een rol spelen. Ook daarover luchtte betrokken mevrouw haar hart.

Of je nu geel, zwart, rood, wit, katholiek, homoseksueel, man, vrouw, jong of oud bent: kwaliteit geeft toch de doorslag?

Ook in sollicitatieprocedures blijken sollicitanten met niet westerse voornamen al in ronde 1 op achterstand te staan. De Britse premier Cameron wil het anoniem solliciteren afdwingen en ook in Nederland, zoals bij de gemeente Den Haag, wint deze gedachte terrein.

Ik ben voor. Elke vorm van discriminatie is crimineel en moet de wereld uit.

Het wordt ingegeven door dezelfde domheid waarmee deze idioten sociale media vervuilen. Melden en aanpakken. Nu meteen en niet jaren later.

Les 1: Better call Sjuul

Vorig artikel
Volgend artikel