De Verwaarlozing van Nederland

Grote woorden gebruik je alleen als ze ook waar zijn. Ik gebruik ze niet om te beschuldigen of om politici te kielhalen, je gebruikt ze om te alarmeren.

Maar mijn conclusie is dat Nederland door het doorgeslagen herstelbeleid na de crisis in staat van verwaarlozing verkeert. Politici en ambtenaren waren te druk bezig met ‘van alles’ en ondertussen zijn ze vergeten dat de grote groepen in de samenleving het allemaal even niet meer weten. De Verwaarlozing van Nederland zien we terug in het onderwijs, de zorg, bij ondernemers, bij boeren en bouwers, bij het Stikstofdrama en komende weken zal blijken dat ook gepensioneerden de tol gaan betalen met dreigende kortingen op de pensioenen als er niet wordt ingegrepen.

De aanpak van de stikstofcrisis, wat helemaal geen crisis had hoeven te worden, is een symptoom van deze Verwaarlozing.

In plaats dat premier Rutte als leider van het kabinet na de stikstof-uitspraak van de Raad van State met noodwetgeving de stikstofmetingen tot nader order buiten werking had gesteld, is Nederland in een zompig moeras terecht gekomen. En met een vals dilemma wordt nu de Nederlandse bevolking geconfronteerd met de keuze: of de 130 km terug naar 100 km of er gaan banen verloren in de bouw. Ondertussen is de VVD met Rutte cs van plan de agenda van de milieubeweging, Urgenda en GroenLinks uit te voeren, een onbestaanbare gotspe.

We leven met elkaar in Gezond Verstand Land. Kabinetten en parlementen van diverse pluimage zijn akkoord met een verstandige inrichting van Nederland. Met voldoende plek om te wonen, te recreëren, natuur en om geld te verdienen. Dat heeft ons geen windeieren gelegd en er is bovendien nog nooit een vogel dood uit de lucht gevallen vanwege stikstof.

Het Gezond Verstand Land verdient daarom Gezond Verstand-politici.

(WNL op Zondag: gemist)

Sjuul Paradijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WNL