IN BOX 3 KUN JE NIET WONEN

Schermafbeelding 2016-03-09 om 07.33.32

Het Centraal Plan Bureau (CPB) komt met het onzalige idee om het eigen huis, zoals de rest van het vermogen, in Box 3 te stoppen. Daarmee wordt opnieuw de huiseigenaar de zenuwen op het lijf gejaagd. Het is hetzelfde hobbyisme zoals we eerder zagen bij linkse economen en linkse media, die de hypotheekaftrek opnieuw ter discussie stellen.

Box 3 is een financieel strafkamp voor burgers met spaarzin. Door deze overheid worden ze voor dit gedrag gestraft. Met deze lage rente doet dat bij het invullen van de belastingaangifte pijn. Geen rente van de bank, maar wel een dikke, onrechtvaardige aanslag van de Belastingdienst.

Idioot ook dat het Planbureau zich met dergelijke politiek gevoelige dossiers bezighoudt. In opdracht van wie trouwens? Wie bedenkt zoiets? Ambtenaren die lid zijn van een politieke partij en op deze manier de publieke opinie willen beïnvloeden?

Het is dezelfde idiotie die we vorige week zagen bij een ‘advies’ van De Nederlandsche Bank over de uitvoering van de klimaatafspraken van Parijs. Kennelijk hebben heel veel mensen veel te weinig te doen bij deze instellingen. 

In Box 3 is het koud en kil. Je kunt er niet wonen. Het is een opzichtige aanval op uw portemonnee.