De auto: 10 x treiteren van de overheid

  1. De BELASTINGEN die automobilisten moeten betalen zijn crimineel hoog. Daarvan is de BPM, de zogeheten aanschafbelasting, de meest bizarre. De politiek gebruikt de auto als melkkoe: elk financieel gat wordt hiermee gedicht.
  2. Gemeenten hebben een puinhoop gemaakt van het PARKEREN en hebben het parkeren onbetaalbaar gemaakt voor de middenklasse. Daardoor zijn ondernemers over de kop gegaan en klanten weggejaagd. De grote steden zijn asocialer geworden, omdat het bezoek aan vrienden en familie een peperdure geldkwestie is geworden.
  3. De file-aanpak van de overheid is een parlementaire enquête waard. Politici in de jaren ’80 en ’90 hebben niets gedaan om de INFRASTRUCTUUR op orde te brengen. Met alle gevolgen van dien voor de economie.
  4. De hoogte van de VERKEERSBOETES staan niet meer in verhouding tot de overtreding van de automobilist. Met de idiote administratiekosten van 9 euro vult de overheid zijn zakken.
  5. De SNELHEIDSCONTROLES  door de politie zijn achterbaks van opzet. Als een politieman zich verdekt opstelt om een automobilist uit te peilen geeft dat aan hoe de overheid met zijn burgers omgaat.
  6. De APK-REGELTJES die de overheid aan de automobilist oplegt, zijn niet meer van deze tijd. Met technisch steeds betere auto’s wordt de autobranche aan extra omzet geholpen.
  7. Gemeenten zijn er ingeslaagd om van hun WEGENNET  een irritant doolhof te maken. Via rotondes, hobbels en dwingende routeborden raakt de automobilist totaal het spoor kwijt.
  8. Niet de fietser is vogelvrij, maar de automobilist is VOGELVRIJ VERKLAARD. In de spits is het levensgevaarlijk met de auto door het volstrekt onverantwoorde gedrag van fietsende massa’s.
  9. De FISCALE BEHANDELING van de auto is een grote bende. Met de regeltjes van de bijtellingstarieven verstoort de overheid de markt. Youngtimers, leasebakken, elektrische auto’s: het is een grote inconsequente zooi.
  10. Van de MAXIMUMSNELHEID op de snelwegen heeft de overheid een valstrik gemaakt voor de automobilisten. 100, 120, 130, 90, 80 km per uur? Gooi het maar in onze pet. Totdat de verkeersboete wordt opgestuurd.

PS,

De treiterende overheid is een nieuwe serie op BCS Opinie. Doet u mee? bettercallsjuul@gmail.nl. Morgen de treiterende overheid voor de huiseigenaren.