Nederland in top 7 gelukkigste landen

Niet iedereen voelt het misschien zo, maar Nederlanders behoren tot de gelukkigsten van de wereld. Uit onderzoek blijkt dat we zelfs een plek zijn opgeschoven richting de top der gelukkige landen. We staan op 7. De Denen staan op 1. Het heeft allemaal te maken met onze levensverwachting, de sociale zekerheid en de minimale corruptie die we als land ervaren.

Weinig te mopperen dus zo van de buitenkant bezien. Grote delen van de wereld zijn er veel slechter aan toe.

Desalniettemin zijn grote groepen Nederlanders onzeker over de toekomst. De ogenschijnlijk niet te stelpen vluchtelingenstroom. De opkomst van de radicale Islam, maken velen van ons onzeker. Tel daarbij op dat veel huizenbezitters nog steeds onder water staqan vooral de ouderen zich  zich zorgen over hun de waardevastheid van hun pensioen, en het wordt helder waar de onrust in de samenleving vandaan komt. Grote onzekerheid brengt beroering. Gebrekkig leiderschap van onze politici versterkt dat.

Ondertussen moeten we blijven bedenken dat het over de grens nog erger kan. En wie het niet hier niet meer uithoudt kan altijd nog naar Denemarken verhuizen….

Update: Telegraaf columnist Rob Hoogland roept op tot nog minder klagen zodat we volgend jaar nog hoger staan:

We staan zevende, vrienden. Dat kan beter. Iets minder klagen, misschien? En die eerste plaats van de Denen klopt…

Posted by Rob Hoogland on Wednesday, March 16, 2016