We leven op een tijdbom

grafiek olie

Soms hoor je in het voorbij en in de snelheid van het leven wijze woorden. In dit geval van een bezorgde, wijze en verstandige man.

Hij zei: ,,Bouw op de fundamenten van onze samenleving kwaliteit, geen onzekerheid.”

Aan ondernemende Nederlanders, en dat zijn we, hoeft niet te worden verteld dat er altijd licht is na de duisternis. Hoe groot de ellende ook is, hoe donker de tunnel, in welke grot je ook zit; hoop op een nieuwe, betere toekomst is er altijd. Het zijn de dominees die ons dit voorhouden en het zit in onze cultuur van volhouden en doorgaan gebakken.

Maar zijn het de kelderende olieprijzen, een wilde Poetin die misschien zelfs betrokken is bij de vergiftiging van de oud-spion Litvinenko, Donald Trump als presidentskandidaat, huizenprijzen die gevaarlijk stijgen dankzij de idioot lage rentes, de hebzucht die weer opsteekt bij de mannen in de zwarte pakken, politici die rapporten achterhouden, de miljoenen vluchtelingen die zich in colonne verplaatsen naar het westen, ambtenaren als pratende poppen, krankzinnige IS-terroristen die uit zijn op vernietiging van onze welvaart en ons welzijn of is het het opkomend egoïsme die twijfel zaaien over het vervolg? Dat laatste is misschien nog wel de grootste bedreiging.

We leven op een tijdbom. Laten we hem onschadelijk maken.

Better call Sjuul