Spijbelen voor een beter klimaat? Blijf bij de les…

Voordat leraren, politici en alle andere vippies uit het klimaatwereldje een wekelijkse spijbeldag van leerlingen misbruiken voor hun eigen gehobby, even het volgende.

Demonsteren is het goede recht van iedereen. Dus beste leerlingen: ga je gang. En vind je het klimaat belangrijk dan moet je dat vooral doen. Zeg dan ook wat je zelf in je leven gaat veranderen, wat jouw bijdrage zal zijn, papegaai alsjeblieft niet de leiders van de klimaatindustrie na en loop vooral niet als een kip zonder kop achter Jesse Klaver aan.

Maar als je toch wil demonstreren, doe dit dan wel in je eigen tijd!

Want jaar in en jaar uit wordt er geklaagd en zelfs gestaakt voor kwalitatief goed onderwijs, het dempen van het lerarentekort, kleinere klassen en ga zo maar door.

Waarom zou je dan illegaal van school wegblijven als er gewoon onderwijs kan worden genoten voornamelijk betaald uit belastinggeld? Bovendien is er nog een Leerplichtwet die bepaalt dat leerlingen zonder geldige reden niet mogen wegblijven van de lessen.

Een klimaatdemonstratie is dus geen geldige reden. Houd het zuiver. Dat geldt ook voor leraren die antispijbelregels omzeilen door opeens schoolexcusies te organiseren naar Den Haag.

Blijf gewoon bij de les!