Geen Femke, geen Rutger bij afscheid ex-wethouder die het gelijk aan zijde heeft


Kock

Het was een veelzeggend bijzinnetje in een verslag over het afscheid van Udo Kock. Deze oerdegelijke D66-boekhouder moest wijken, omdat zijn oplossing voor de enorme crisis van de Amsterdamse vuilverbrander AEB – privatiseren – niet werd gepruimd door zijn rood/groene collega’s.

Femke Halsema en Rutger Groot Wassink, zo werd gemeld, hadden wat anders te doen dan een bezoekje te brengen aan de Hermitage, waar het afscheid plaatsvond.

Kock zag namelijk wél een uitweg voor de rottende puinhoop die bij de AEB is ontstaan onder toeziend oog van het Amsterdamse gemeentebestuur, commissarissen en ook gemeenteraadsleden. Die zijn namelijk heel druk met het onbereikbaar maken van de stad, ondernemertje pesten en vooral afstand bewaren tot de Amsterdamse bevolking.

De tragiek van dit afscheid is dat in de afgelopen weken de oplossing waar Udo Kock voor stond, steeds dichterbij komt. Want de collectieve route van de linkse crypto’s bleek al snel luchtfietserij, terwijl er inmiddels namens alle belastingbetalers in Amsterdam een cheque van 45 miljoen euro is uitgeschreven!

Halsema en Groot Wassink waren er dus niet bij. De opvolger van Kock (D66 laat de eigen wethouder keihard vallen) heeft al gezegd dat hij met zijn gezin in Utrecht blijft wonen.

Uit angst voor de stankoverlast?

De AEB-affaire stinkt naar rottend vlees. Daar kan geen vuilverbrander tegenop.