Categorieën
Nieuwsdienst

Rutte en de zwijnenstal

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me

De premier heeft lef als hij met Gerard Joling, Danny de Munk, Irene Moors, een zichtbaar verveelde oud-wielrenster en een vriendelijke presentator, die met een vragenlijstje van anderen op zijn schoot zit, aanschuift bij een talkshowtafel.

Het was inderdaad, critici hebben gelijk, gisteravond bij RTL Late Night op sommige momenten tenenkrommend. Niet eens zo zeer door de antwoorden van Rutte, maar ook daar loopt de twijfel soms over op, maar vooral omdat de eerste burger van Nederland op een ander podium wordt verwacht.

Een politicus als Rutte is dag in dag uit bezig met het uitmesten van een zwijnenstal. Niet alles, net zoals bij u thuis of op het werk, loopt namelijk op rolletjes. Integendeel zelfs. Het is soms een bende. Onze samenleving is gebaseerd op wantrouwen, controle en toezicht.  Gezagsdragers behoren in de ogen van velen tot het schuim der natie. We vertrouwen niemand meer.

Maar je bestuurt een land niet met schreeuwen, gillen en zeggen dat je tegen bent en dat politici moeten oprotten als variant op de The Walking Dead. Leuk voor de bühne, maar het zet geen zoden aan de dijk.

Buma, Samsom, Wilders, Pechtold en Roemer zouden het geen spat beter doen.

Better call Sjuul

 

Door BCS

WORDT PARTNER VAN BCS OPINIE:
info@trustedmedia