De zuurtjes van de milieubeweging

Terug naar 1937
Terug naar 1937?

De minister van Verkeer zorgt dat een misstand wordt opgelost op de A2 en meteen bespringen de zuurtjes van de milieubeweging haar. Met een paar vage wetenschappers op de bagagedragers van hun omafietsen. De luchtkwaliteit op delen van de A2, u weet wel het boetefuik tussen Amsterdam en Vinkeveen, zou door die paar kilometer per uur die we straks harder mogen rijden ons in GEWELDIGE gezondheidsproblemen brengen.

Alsof dat opweegt tegen de bijna hartaanvallen van de tienduizenden autobezitters als ze weer een zogenaamde schikking uit de brievenbus halen. Zoals laatst: weer 44 euro. Met bovendien de administratiekosten van 9 euro er telkens weer bij.

Zolang de overheid zich als struikrover opstelt door politiemensen met apparatuur achter bosjes te stationeren en bovendien met opzet verwarring zaait over de maximumsnelheid hebben automobilisten alle recht om te klagen. Pijnlijk is evenwel dat de belangenbehartiging van deze miljoenen burgers, die keurig hun torenhoge belasting (bpm, accijns, wegenbelasting, btw, assurantiebelasting) betalen, wegvalt bij het geschreeuw van de milieu-hipsters.

Het beste is helemaal stoppen met autorijden. Prima oplossing. Of stoppen met vliegen? Stoppen met scooters? Stoppen met varen? Of zullen we gelijk maar stoppen met leven?

Better call Sjuul