Zure regen

Vlucht je als Wilders premier wordt? Als Marine le Pen de verkiezingen wint? Als Groot-Brittannië Europa verlaat en Turkije lid wordt? Als Donald Trump moslims een reisverbod oplegt?  Als politici blijven liegen over een bonnetje? Of ga je weg als het anderhalve graad warmer wordt hier op onze mooie delta?

De tranen van de Franse minister Fabius bij de ondertekening van het klimaatakkoord plensden alsof er zure regen uit de hemel viel. Met duizenden ambtenaren, lobbyisten en politici op een kluitje bijeen. Jeuk krijg je van klimaatjunks. Ze reisden de hele wereld af. Kyoto, Buenos Aires, Marrakesh, Montreal, Kopenhagen, Cancun, Durban, Lima, nu in Parijs en volgend jaar weer in Marokko.

Een sekte is er niets bij. Klimaat is volgens deze verslaafden overal; oorlog, armoede, orkanen en zelfs als uw kerstboom dit jaar wat sneller uitvalt dan normaal vermoeden deze junks dat dit ook te maken heeft met opwarming van de aarde, terwijl u alleen uw cv wat hoger heeft staan.

In 2100 is de temperatuur 1,5 graad gestegen, de gemaakte afspraken zijn niet bindend, scheep- en luchtvaart uitgezonderd en over CO2-uitstoot is nog ruzie. Maar volgens de opstellers is het een historisch akkoord.

We blijven dus.

Better call Sjuul