Wittebroodsweken zijn voor Ernst Kuipers voorbij

Als corona-minister Ernst Kuipers in de talkshow van Beau van Erven Dorens niet precies weet hoeveel dagen besmette Nederlanders in isolatie moeten dan is hij wel heel erg snel gaan zweven.

De wittebroodsweken van de man die zo dolgraag minister wilde worden waren toch al voorbij. Nieuwsuur onthulde eerder afgelopen week dat Ernst Kuipers banden heeft (gehad) met een bedrijf in de zorg dat een financiële claim heeft op zijn ministerie.

Daar bleef het niet bij. Want ook in roddelland werden er al foto’s van Kuipers’ droomvilla met tennisbaan in Epe gepubliceerd en ook van zijn vakantiehuis op een Waddeneiland.

Zo gaat dat in Den Haag met ministers als ze nog maar amper gewend zijn aan het pluche.

Kuipers solliciteerde al langer naar de rotbaan van Hugo de Jonge. De man is ijdel, wetenschapper en was zorgmanager, die het maar moeilijk kon verkroppen dat de fusie van het AMC en de VU zijn Erasmus Medisch Centrum degradeerde naar een tweede plek op de ladder van ziekenhuizen.

Van een fusie met het Leidse UMC droomde hij, zo wordt gefluisterd.

Ernst wil er heel graag bij horen. Zo zagen we hem al drijven op een supboard bij Lago di Beau in Italië en het kon zo maar gebeuren dat hij bij dezelfde Beau zijn eerste ernstige uitglijder maakte.

Welkom professor in de wondere wereld van het ministerschap.

Foto: Rijksoverheid