25 oktober 2015 BCS

Wir schaffen das (nicht)

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me

Tientallen whatsapp’jes gaan er wekelijks over en weer tussen premier Rutte en de huidige PvdA-leider Samsom. De twee grondleggers van dit kabinet. Het zijn inmiddels politieke vrienden. En laat het politieke ook maar weg. Hun sterke band houdt een onnatuurlijke coalitie overeind.

Wat geldt voor 1994 is ook in 2015 actueel: Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen. Zo’n paars huwelijk maakt meer kapot dan je lief is. De puinhopen van Paars! Weet u nog?

Ok, de economische crisis is weg. Volgens economen heeft het Rutte-beleid met de lastenverzwaringen dit eerder vertraagd dan gestimuleerd.

En dan nu de migratieramp. Samsom wil integratie. De VVD wil ontmoedigen. Want er is inmiddels ook een politieke vluchtelingenstroom op gang van de liberalen naar de PVV.

En Rutte? Afwezig. Nog steeds.

Mark, begin daarom bij het begin: benoem een projectminister Vluchtelingenzaken. Hij coördineert, hij is het aanspreekpunt, hij staat burgemeesters bij, hij geeft leiding, hij is zichtbaar in ons land en in Europa, hij zorgt ervoor dat de huidige improvisatie-aanpak plaatsmaakt voor een met draagvlak en cohesie.

Anders schaffen wir dass nicht!

PS,

Waarom doe je het niet zelf?

Les 1: Better call Sjuul

BettercallSjuul (BCS)

BCS WORDT PARTNER VAN BCS OPINIE: info@trustedmedia
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial