Teevendeal: The Walking Dead

Wie de moeite neemt om de 250 antwoorden van het kabinet over de ‘Teevendeal’ door te lezen, moet geduld tonen. Veel herhaling. Niet erg. Ook in de slow motion zie je bij Studio Sport veel beter hoe smerig er wordt getackeld net even buiten het strafschopgebied.

Een paar observaties:

Minister Oblomov Opstelten stelde zich op als een bestuurlijke amateur. De vertrokken bewindsman heeft de schijn tegen. De doorgewinterde bestuurder wilde met zijn handelen een doofpot dichten, die er misschien helemaal niet is. Fout, op fout, op fout. Zijn liefde voor de VVD was te groot.

Als een topambtenaar op het ministerie van Justitie, zoals directeur rechtspleging en rechtshandhaving mr. Gerard Roes te vaak wordt genoemd in dit soort officiële stukken dan is dat in ambtelijke kringen alles behalve goed nieuws. De man liet zich misbruiken voor een haastklusje.

De twee bijdehandjes Van der Steur & Dijkhof zaten als Kamerlid op schoot bij Opstelten. Het duo maakte dezelfde fout als Kamervoorzitter Van Miltenburg. Ze verloochenden hun rol als Kamerlid. Een doodzonde.

Wie aan de de integriteit van staatssecretaris Teeven twijfelt, doet er goed aan het interview met voormalig hoofdofficier Vrakking in De Telegraaf te lezen.

Tot slot:

Een val van het kabinet is onwenselijk (niemand heeft baat bij verkiezingen), maar niet onmogelijk (dit kabinet is uitgeregeerd). Dus als premier Rutte heelhuids aan deze bloederige massa ontsnapt, moet hij aan de slag in zijn partij. De VVD verdient een opfrisbeurt. Want anders wordt het The Walking Dead voor de liberalen, een gruwelijke Netflixserie over de verschroeide aarde vol met zombies.

Better call Sjuul