Voetbal is niet eerlijk

Ook zo genoten van PSV? Het verlossende doelpunt van Davy Pröpper zette de fans in vuur en vlam. Een heerlijk voetbalavondje. We doen nog mee. Goed voor het Nederlandse voetbal, zeggen de deskundigen Gullit en De Boer. We kunnen weer trots zijn na alle ellende rond Oranje.

Het succes van Eindhoven camoufleert de verpaupering rond het voetbalveld. Van bestuurscrises, wanbeleid, foute buitenlandse investeerders en idiote overheidssteun voor het wereldje dat smijt met geld. Om over het Blatter-geboefte bij de FIFA maar te zwijgen.

Zelfs het groene gras van PSV is onderdeel van idiote overheidssteun. Clubs als NAC, Twente, Dordrecht, Den Haag hebben zo hun financiële problemen. Terwijl de overheid direct of indirect met geld over de brug komt, leveren sommige clubs zich volledig uit aan investeerders. Vanuit hun warme stoel in de bestuursloge zijn ze oppermachtig. Ze keuren de begroting goed, ontvangen spelersdividend en bemoeien zich met de benoeming van trainers en het bestuur.

Of er wordt op leven en dood geknokt in de bestuurskamer. Bij Ajax, bij Heerenveen, bij Twente, bij Vitesse. Het Chinese cabaret bij ADO Den Haag is eveneens een lachwekkend voorbeeld van het verval.

PSV gaat Europa in. Gefeliciteerd. Het is een rozet slagroom op een bedorven taart.

Voetbal is niet eerlijk. Zei Gullit gisteravond nog.

Better call Sjuul