Geen lintje, maar een standbeeld

steun voor Jitse

Het is duidelijk. U vindt het EEN GROTE SCHIJNVERTONING van het Openbaar Ministerie.

Jitse A. verdient geen lintje, maar een koninklijke onderscheiding, een standbeeld en het heldendom.

Van de honderden reacties, die ik gisteren ontving, was er in meer dan 90% gevallen steun voor de vrijwillige militair die in Syrië ten strijde trok tegen de beulen van IS. ,,Hoeveel mensen doen dit met gevaar voor eigen leven,” vraagt bijvoorbeeld Pieter Zuidam zich af.

Jitse Akse,,JITSE IS EEN HELD”

Sympathie dus voor de militair, die zijn paspoort moest inleveren en een strafproces aan zijn broek krijgt. Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas, legt evenals een aantal andere lezers, de link met het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

,,Mocht in WO-2 een individu dan ook niet in het verzet?”

Jules Zollner verwoordt de andere kant van de medaille:

,,Leger en politie hebben het “primaat van het geweld”, het monopoly, en de gewone burger (een ex-militair) heeft dat niet.”

Wijze woorden van Zollner en hij heeft misschien wel een punt. Niet iedereen kan zo maar zijn eigen leger beginnen.

Maar de woede over de vervolging is groot. Pijlen worden gericht op premier Rutte. Waarom wel de oorlog verklaren aan de terroristen en als er dan een Nederlander letterlijk zijn woorden opvolgt dan wordt de man aangepakt. De vervolging zorgt eerder voor verder verwijdering van politiek en bestuur, dan dat er enige draagvlak voor is te vinden.

Ad Heitzer vindt:

,Ik word langzamerhand kotsmisselijk van al die politieke correctheid. Rutte zegt dat we in oorlog zijn met IS. Nou, deze man helpt daarbij. Respect.”

Conclusie?

Robert van Ancum heeft de oplossing.

,,Schuldig zonder strafoplegging , lijkt mij. Het mag nu eenmaal niet, maar gedaan met goede intentie.”

Better call Sjuul