Een daad van een slecht mens

Niet te veel woorden aan vuil maken. Aldus Kenneth Vermeer. Je kookt van woede als je een pop met nummer 1 aan een strop in de Arena ziet bungelen. Vermeer is een wijs man. Hij is alleen onderdeel van een totaal verziekte wereld, waarbij de voetbalclubs het totaal niet in de hand hebben.

Wat daar op sommige voetbaltribunes gebeurt, is je reinste racisme. Hoe is dat mogelijk? Net zo goed dat je jeuk krijgt van die Pegida-demonstranten in Amsterdam. Het zijn uitwassen in onze samenleving die niet getolereerd kunnen worden, omdat het rechtstreeks indruist tegen de beginselen van onze rechtsstaat.

Vermeer heeft aangifte gedaan. Terecht. Ajax legde de verziekte geest, want een fan kun je hem niet noemen, een stadionverbod op. Maar de meelopers gaan de volgende keer, als er opnieuw niets gaat veranderen, ook weer hun gang.

De enige mogelijkheid is om de handhaving volledig in handen te leggen van het Openbaar Ministerie. Misschien moeten er wel wat regels op de schroothoop, maar de mislukte aanpak van de clubs sorteerde tot dusver geen enkel effect.

Dit was een daad van een slecht mens.

BettercallSjuul