Sjoemelpensioen is gemene politiek over de rug van de ouderen

Je zou maar moeten rondkomen van een aow’tje en dan blijk je ook nog jarenlang premie te hebben betaald voor een sjoemelpensioen.

Kortingen op de oudedagsvoorziening dreigen, waardoor een deel van de meest kwetsbare groep in onze samenleving – namelijk de ouderen met een laag inkomen – genadeloos in koopkracht worden gepakt.

Binnenkort bepalen de rekenmeesters in de pensioentorens of de pensioenen (noem het nooit een uitkering!!!) worden gekort. Wouter Koolmees, de D66-minister op Sociale Zaken, zegt dat het een urgent probleem is, maar dat hij nog aan het nadenken is na het mislukte pensioenakkoord. Dat doet de excellentie overigens al twee maanden.

Maar ouderen hebben het toch zo goed in hun huizen mét overwaarde, met al hun vrije tijd, de campervakanties, de oppasdagen en met Heel Holland Bakt bij Omroep Max? Zeur dan toch niet…

Het manifest over de verpleeghuizen van Hugo Borst legde de zware crisis in de ouderenzorg bloot. Toen kwam het kabinet wel in actie. Nu spelen dezelfde politici opnieuw verstoppertje, terwijl een simpele ingreep zoals de verhoging van de rekenrente een oplossing biedt.

Achter hun voordeur maken ouderen zich zorgen over hun portemonnee. Heb je een werkzaam leven voor je, grijp dan je kansen. Maar ben je al in de late herfst van je leven dan ben je overleverd aan de goden.