Politica Sylvana Simons geeft zichzelf Kerstcadeau


Parasiteren. Framen. Polariseren. 

Sylvana Simons heeft er ruim een half jaar over gedaan om te ontdekken dat die walgelijke lui van Denk niet deugen. Dat ze eerst twee Kamerzetels jatten van de PvdA en zich daarna als apostelen van de Turkse president Erdogan gedragen is al een gotspe. Daarna begon het pas echt. Nederland zou een rascistisch land zijn. De media deugden niet. We zouden zelfs onze geschiedenis en delen van onze cultuur moeten wissen om het de Denkers naar de zin te maken. En ga zo maar door.

Sylvana had toch beter moeten weten. Ze had slimmer moeten zijn. Want ze is misbruikt door de Kuzu’s en de Öztürks. Voor het karretje gespannen van een haatcampagne. En liefdeloos vooral. Hoe fout ben je als je de noodzakelijke beveiliging van Simons politiek uitbuit? Ze liep er met open ogen in. Ze fungeerde als uithangbord bij Pauw en DWDD. Ze koketteerden en pronkten met Simons, die door haar eigen naiviteit daar privé een hoge prijs voor betaalt.

Sylvana Simons geeft zichzelf door zich af keren van Denk een prachtig kerstcadeau. Want beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, is ook zo’n mooi Nederlands spreekwoord. Dat haar nieuwe partij Artikel 1 net zo overbodig is als al die andere gelukzoekers op het Binnenhof doet eigenlijk niet ter zake. Ze is niet uitgedacht, ze begint pas.