Categorieën
Nieuwsdienst

Rutte op het randje, bijna schaakmat

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me

Niemand zit te wachten, behalve dan Geert Wilders, op nieuwe verkiezingen. Maar ze zijn dichterbij dan ooit. Het politieke gerotzooi met de bonnetjes van de Teevendeal kan het tweede kabinet onder leiding van Mark Rutte zo maar fataal worden. Dan gaat het niet om het handelen van Teeven als officier van Justitie. De VVD'er heeft destijds, daar gaan we vanuit, in het algemeen belang gehandeld, maar niet ten eigen faveure.

Veel ernstiger is de puinhoop die Opstelten, Teeven (als staatssecretaris en bijzitter), Van der Steur, Dijkhof, Van Miltenburg en uiteindelijk ook Rutte ervan hebben gemaakt. Het gechicaneer geeft geen pas. Juist in het tijdsgewricht dat overheid, bedrijfsleven en instellingen open, transparant en kwetsbaar moeten opereren, doen zij het tegenovergestelde. Het publiek zal eerlijkheid belonen. Ben je dat niet, dan is het vertrouwen misschien wel voorgoed weg.

Dat is de werkelijkheid anno 2015. De stoethaspels bedreven echter OUDE POLITIEK onder leiding van Oblomov Opstelten. Niet meer en niet minder. En Rutte was niet alert genoeg.

Zowel PvdA als VVD kunnen zich geen verkiezingen permitteren. Dat voorkomt wellicht een koningsoffer.

De VVD-top moet strafregels schrijven:

We don't run this country, we don't run this country, we don't run this country, we don't run this country, we don't run this country. we don't run this country, we don't run this country, we don't run this country, we don't run this country, we don't run this country...

Better call Sjuul

Amsterdam

Door BCS

WORDT PARTNER VAN BCS OPINIE:
info@trustedmedia