Land wordt geen spat beter van politiek rumoer

Filippo Minelli/Flickr
Filippo Minelli/Flickr

Wat is er mis met politici die hun nek uitsteken? Die durf tonen. Die misschien niet zeggen wat ú vindt, maar die wel zorgen voor beweging, opinie en voor dynamiek.

Helemaal niets.

Dat geldt ook voor de politieke amateurs van Denk. Nooit op stemmen. Met hun idiote ideeën. Alsof Nederland bol staat van racisme en rassenhaat.

Zie het eerder als een infame beschuldiging van een generatie die juist is opgegroeid in een tijdperk dat kleur, geloof en sexe niets uitmaakt. Het helpt niet als desondanks de complete bevolking wordt aangesproken op een zogenaamde racistische inslag. Met hun bespottelijke aanval op de media, terwijl ondertussen een van de Kamerleden, wiens naam niet ter zake doet, onderwerp is van serieus journalistiek onderzoek.

Met een dame die zo van zichzelf is overtuigd dat het eerder vermaak is dan serieus politiek theater.

Maar wat dan nog. Diederik Samsom mag uit de bocht vliegen als het over Turkije gaat. De premier verafschuwt referenda. Ook goed. En deze Denkers vinden dat ze een missie hebben.

Met voldoende stemmen wordt hun geluid straks in de Kamer gehoord. Zo gaat dat in onze democratie. Het land wordt er alleen geen spat beter van.