Gepruts kabinet helpt republikeinen

Deze Lemsteraak kost u 89.000 euro. Te koop bij de Makelaardij van specialist Dirk Blom.

Het voortdurende geknoei met de informatie over de kosten van de koninklijke Lemsteraak De Groene Draeck is te zielig voor woorden. De zeiltochtjes van de koninklijke familie kosten de Nederlandse gemeenschap aan onderhoud blijkbaar een ton per jaar. 

Niemand misgunt de Oranjes hun varend erfgoed. Politici met een Republikeinse agenda kunnen hun lol op met het amateuristische gepruts van het kabinet rond de kosten van het scheepje. 

Je hoeft het rijtje Europa, vluchtelingen, een wereldwijde recessie en naderende verkiezingen maar op te lepelen en iedereen weet dat De Groene Draeck daar helemaal niet in past.

Politici en ambtenaren schieten in de kramp als het gaat over de kosten van het Koninklijk Huis. Dat geldt trouwens ook voor de te lage salarissen voor leden van het kabinet. Noem het maar de Haagse lafheid.

Openheid is gewenst. Doe daar toch niet zo moeilijk over, zeg gewoon hoeveel het werkelijk kost en dan is het ook meteen klaar.

Tip:

Een ton aan onderhoud is nogal aan de hoge kant (!). Wie geïnteresseerd is in de aanschaf van een Lemsteraak moet eens gaan kijken bij Dirk Blom in het Friese Workum. De Groene Draeck is een beauty, maar voor de jaarlijkse onderhoudskosten zijn er juweeltjes te koop.