Wordt ons pensioen gestolen door Europa?

Marco Facci Flickr
Marco Facci Flickr

Klaas Knot stemde tegen. Die heeft het goed begrepen dat ECB-president Draghi met zijn monetaire politiek van lage rentes een potentiële tijdbom legt onder onze economie. De gepensioneerden betalen volgend jaar al de rekening voor de sinterklazen elders op ons continent.

Ook de zeepbel die zich momenteel ontwikkelt boven de huizenmarkt is explosief.

Of de spaarders dan. Wat gaan zij doen met hun vermogen? Hun spaarzin wordt gestraft door een idiote tax hier in Nederland. Vier procent opbrengst zegt staatssecretaris Wiebes (Financiën) is normaal, terwijl het nu bijna 0% is.

We kunnen geen kant meer op. Beleggen in aandelen, vastgoed, crowdfunding of de oude sok; alles lijkt beter dan een rekening bij een bank.

Dank je wel Europa.

De grote besluiten in Brussel zijn alles behalve democratisch tot stand gekomen. Niet de idiote uitbreiding met de kabouterlanden, de invoering van de euro of de redding van het failliete Griekenland.

Zou de onrust daarmee te maken hebben? Dat de bevolking dit gewoon niet meer trekt. Genoeg is genoeg. Zo maar nee zeggen, zonder alternatief, is ondoordacht en dom. Het is een noodsprong van de burger die het even niet meer weet.