Nieuwe Lubach? Niks aan!

Dat De Kloof in Amsterdam-Zuid zó groot is dat Kim van Kooten het script van de eindejaarsmusical van haar kinderen herschrijft omdat ze het te slecht vindt, daar moest Arjen Lubach dan vreselijk om lachen. 

Vertelt de o zo talentvolle Kim ook nog dat de complete culturele elitelaag van hetzelfde hoofdstedelijke wijkje zich bemoeit met de musical van hun kroost dan geeft dat een heerlijk inkijkje in een leventje waar zelfs Sander Schimmelpenninck nerveus van wordt.

Lubach vond het allemaal prachtig.

Met zijn vinger op de knop van de lachband (heel irritant!) was het debuut van Lubach maandagavond allesbehalve hoopvol. ,,Ik vond er niks aan”, klonk het plompverloren vanaf de bank nadat het halfuurtje Lubach nieuwe stijl voorbij was. 

Het was een beetje van dit en een beetje van dat. 

Dominee Lubach stak zijn vingertje op over Qatar en de NOS. (Zó 2021). De actualiteit van de avond, namelijk de doodenge inval van Rusland in de Oekraïne, miste als urgent onderwerp alle scherpte omdat De Avondshow van Lubach niet live blijkt te zijn maar eerder op de avond is opgenomen.

Maar waar moet je in hemelsnaam dan wel naar kijken? Naar VI Vandaag met Derksen en Van der Gijp en hun ordinaire kleedkamerverhaaltjes? Of naar Mark Rutte die als een paling in het snot bij Jinek mocht vertellen dat Nederland een ‘lief en gaaf land is’? 

Kom op Lubach, je kunt beter. Veel beter zelfs.