Napoli aan de Noordzee

Nog zo’n voorbeeld voor BettercallSjuul. Die ellendige verbouwing van Het Binnenhof. Wie heeft die in godesnaam eigenlijk bedacht? De Rijksgebouwendienst? Het kabinet? Voorzitter Arib of het Presidium?

Wie van hen opperde trouwens om de renovatie volledig in het geniep te laten plaatsvinden? Over de toekomst van Het Huis van het Volk mochten wíj namelijk niet meepraten, niet meedenken, niets zeggen.

De manager van het project heeft faliekant gefaald. De eerste de beste oerang oetan uit Artis zou het natuurlijk allemaal beter hebben gedaan.

Voor wat betreft dat nieuwe parlement: Uitstel van minimaal een jaar, de kosten van de herbouw lopen op, de rel over het ontwerp moest worden afgekocht en inmiddels is het gebouw van Buitenlandse Zaken al klaar ter vervanging. Zoveel bagger aan ellende krijgen u en ik niet bij elkaar verzonnen.

Het is slechts een voorbeeld van een lange rij.

Even opgesomd: CBR, Belastingdienst, UWV, HSL, woningcoöperaties, infrastructuurprojecten, gemeente Den Haag, AEB-vuilverbrander in Amsterdam.

En gá zó máár dóór.

Elke nieuwe affaire lijkt slechts een rimpeling in de vijver te veroorzaken, terwijl het tsunami’s zijn. Wanbeleid, onkunde of zelfs mogelijke corruptie. In Napoli aan de Noordzee eten we binnenkort elke dag pizza’s met pomodorini di Corbara.