Politici die liegen baren een monster

frankrijk

Opnieuw zijn onschuldigen het slachtoffer van vernietigend terroristisch geweld. Opnieuw in Frankrijk. Op de Promenade des Anglais in Nice zette de chauffeur zijn voet op het gaspedaal en vernietigde het geluk van duizenden mensen, van wie er minimaal tachtig het leven lieten.

Een terrorist, een zendeling van ISIS of een dolgedraaide jihadist?

Duidelijk is dat de wereld al jaren in complete verwarring is door het dodelijk Islam-extremisme. We weten ons geen raad, staan machteloos en dat laatste geldt ook voor politiek en de veiligheidsdiensten.

‘We laten ons niet verslaan’ galmt Hollande, een van de zwakste presidenten die Frankrijk ooit heeft gekend. Ondertussen onthulde een Nederlandse veiligheidsambtenaar afgelopen week dat er tientallen ISIS-lui Europa zijn binnengeglipt, vermomd als vluchteling.

Dit soort te betreuren geweld zal onze Westerse samenleving verder ontwrichten. Maar er zijn ook andere redenen waarom de politieke ontwrichting voortgaat. Want politici die liegen, die van alles beloven en ondertussen van Europa een gatenkaas hebben gemaakt, baren een monster.

De slachtoffers, hun familie en vrienden zagen de Franse feestdag eindigen in een ramp. Het is moedig om te zeggen dat we niet moeten wijken voor terrorisme. Zullen we dus ook niet doen. Maar er is maar een uitweg: het kwaad moet worden vernietigd.