Madurodam

De Koning is al met zijn gezin in China. Met vakantie. (?) Hoe haalt hij het in zijn hoofd om dat niet te melden aan de dames en heren in de Tweede Kamer! Nu zijn ze te laat met hun nummertje over de mensenrechten in China.

Wie is hier toch de baas van het land?

De verongelijktheid druipt er bij de politici vanaf. In plaats van koopman moet de Koning daar de dominee zijn. Met notabene 200 Nederlandse bedrijven in zijn kielzog.

Dezelfde Kamerleden laten niet na om, als het even kan, het koningsschap uit te kleden. Ronduit ergerlijk is het dan als ze de vorst daar in China wel het politieke drijfzand induwen.

Als het gaat om mensenrechten in China dan hebben we daar ministers en diplomaten voor. De Koning blijft daar formeel volledig buiten. Zo hebben we dat met elkaar afgesproken.

Les 1:  Better call Sjuul

SONY DSC
SONY DSC

Zo kan het ook:

Gisteren de indrukwekkende toespraak van de Amerikaanse vice-president Joe Biden beluisterd. In stijl zag Biden af van een campagne voor het presidentschap. Zijn speech was doorspekt met perspectief en ambitie. Zoals Biden de strijd met kanker wil aangaan, de ziekte die ook zijn zoon Beau sloopte, is indrukwekkend. Zijn missie: kanker de wereld uit.

Wat een verschil met het Modurodam in Den Haag.

Vorig artikel
Volgend artikel