Hollywood op klompen

gouden-kalf
Daniel de Vries/Flickr

Zelden zo’n afknapper gehad: de oer-Hollandse uitreiking van de Gouden Kalveren. Onze eigen Hollywoodfeestje. Maar dan net even anders. Een zaaltje met acteurs, stamelende prijsuitreikers, twee presentatoren in een vreemd pakhuis en een laureaat die het beeldje vergeet mee te nemen.

Het begon al raar met een paar kermende zangers. Vervolgens wat shots van ’talloze’ Nederlandse filmsterren. Van Frank Lammers tot vader en zoon Scholten van Aschat en uiteindelijk werd de enige film met wat tractie in de Nederlandse bioscopen (Publieke Werken) door de jury vakkundig overgeslagen. Isaka Sawadogo, acteur in The Paradise Suite, kreeg een Kalf voor zijn hoofdrol, terwijl een andere acteur die een van de Gouden Kalveren mocht uitreiken zijn bezorgdienst van groenten voor deze Hollywood-avond had afgezegd.

Gefeliciteerd.

Ongetwijfeld heel knap geacteerd en in beeld gebracht. Maar het is langs mij heengegaan. Zoals zand in de woestijn en stof in een verbouwd huis. Cultuurfondsen, filmfondsen en publieke omroepen zullen wel de sponsors zijn van het nuttige avondje.

Het enige wat nog wel bijbleef was de opmerking dat de film Publieke Werken ook op Netflix is te zien. Snel kijken dus.